3D Software Object Modeller (SOM) -mallinnusohjelmisto

Canon on kehittänyt alan johtavan 3D-mallinnusohjelmiston, joka pystyy muutamassa minuutissa luomaan kuvasarjoista automaattisesti laadukkaita kolmiulotteisia grafiikkamallinnuksia.

Canonin Isossa-Britanniassa sijaitsevan tutkimuskeskuksen kehittämä 3D-ohjelmisto vaatii parikymmentä kaksiulotteista kuvaa, jotka on otettu digitaalikameralla pienikokoisen kappaleen eri puolilta. Näiden perusteella SOM-ohjelmisto luo kappaleesta värillisen, pintakuvioidun kolmiulotteisen mallin. Mallia voidaan mm. kääntää ja zoomata tavallisella web-selaimella, tai se voidaan siirtää 3D-muokkauspakettiin lisäkäsittelyä varten.

SOM-järjestelmä ei aseta erityisiä laitevaatimuksia. Kappale sijoitetaan tavalliselle kalibrointimatolle ja kuvataan digitaalikameralla useista eri kulmista. Ohjelmisto laskee matossa olevien merkintöjen perusteella kustakin kuvasta, missä kohtaa kappale on suhteessa kameraan, ja luo näiden tietojen pohjalta kolmiulotteisen mallin kaksiulotteisista kuvasarjoista.

Automaattisuus ja nopeus tekevät esimerkiksi kolmiulotteisten tuotemallien luomisesta SOM-ohjelmistolla Internet-sivuille varsin edullista. SOM-ohjelmisto onkin omiaan erilaisiin verkkokaupan sovelluksiin, mutta sen ovat löytäneet jo myös 3D-pelien kehittäjät.


 


spacer
					image
Tietoja Canonista
Canon Suomessa
Tietoja lukujen valossa
Yritysfilosofia
Tutkimus
Teknologia
Ympäristö
Standardit ja sertifikaatit
Vastuu yhteiskunnasta
Sijoittajasuhteet
Tuoteväärennökset
Tietoa rinnakkaistuotteista
Tutkimus ja tuotekehitys
3D Software Object Modeller (SOM) -mallinnusohjelmisto