Grey goods

Älä tingi Canon-kokemuksesta

Tutustu harmaiden tuotteiden piilokuluihin >

Älä tyydy vähään

Varmista, että saat kaiken irti Canonistasi – hanki vain omalle alueellesi tarkoitettuja tuotteita

Joskus Canon-tuotteita tuodaan myyntiin alueille, joille Canon ei ole niitä alun perin tarkoittanut. Näitä ”harmaiksi tuotteiksi” kutsuttuja tuotteita myydään usein matalampaan hintaan, mutta pidemmällä aikavälillä niiden käyttäminen voi tulla kalliiksi.

Muille alueille tarkoitettujen Canon-tuotteiden piilokustannukset

Canon panostaa siihen, että jokainen Canon-tuote on räätälöity sen myynti- ja käyttöaluetta vastaavaksi. Huolellisen työmme tarkoituksena on varmistaa niin laitteiston, ohjelmiston, käyttöoppaiden käännösten, lisävarusteiden (liittimet ja laukut), kuin vakuutuksenkin sopivuus kullekin alueelle.


Harmaat tuotteet voivat vaikuttaa aluksi houkuttelevilta. On kuitenkin syytä muistaa, että myyjät saattavat muokata niitä jälkikäteen tietyille alueille sopiviksi esimerkiksi vaihtamalla tai poistamalla lisävarusteita, käyttöoppaita ja takuita, mikä voi heikentää Canon-kokemustasi. Kannattaa olla varuillaan, sillä jotkut jälleenmyyjät saattavat myös huijata oman toimialueensa.


Ohessa on joitakin ongelmia ja lisäkuluja, joita harmaiden tuotteiden hankkiminen voi aiheuttaa:


 1. Ylimääräiset tuontitullit tai tullimaksut – Voit joutua maksamaan tullimaksuja ostohinnan lisäksi.
 2. Hyvitysten ja palautusten saaminen voi olla vaikeaa tai mahdotonta – Oman alueesi ulkopuolella toimivat myyjät eivät välttämättä kuulu asuinpaikkasi palautusoikeutta koskevan lainsäädännön piiriin.
 3. Takuupalveluita ei välttämättä ole saatavilla – Harmaat tuotteet eivät kuulu Canonin paikallisten takuupalveluiden piiriin. Harmaiden tuotteiden takuupalvelut ovat jälleenmyyjän vastuulla. Jos myyjä toimii oman alueesi ulkopuolella, et välttämättä saa tältä asianmukaisia tukipalveluja, sillä paikallinen takuita koskeva kuluttajalainsäädäntö ei sido myyjää. Jos myyjä tarjoaa takuupalveluita, niistä saattavat vastata yksityiset palveluntarjoajat, joiden takuupalvelut eivät vastaa Canonin vaatimuksia.
 4. Vaaralliset tai huonolaatuiset virtajohdot tai verkkovirtasovittimet – Tuote saattaa sisältää vaarallisia kolmannen osapuolen valmistamia varusteita, jotka eivät ole Canon hyväksymiä eivätkä täytä paikallisia säädöksiä.
 5. Väärät ohjelmistolevyt – Eivät välttämättä toimi alueellasi.
 6. Huonolaatuiset käyttöoppaat – Harmaista tuotteista puuttuu usein paikallinen käyttöopas tai käyttöopas on lukukelvoton kopio alkuperäisestä.
 7. Ei käteishyvitystä – Et ole välttämättä oikeutettu hyvitykseen, jos sellainen on tarjolla, etkä voi hyödyntää paikallisia Canon-tarjouksia.

Omalle alueellesi tarkoitettujen Canon-tuotteiden edut

Voit välttää kaikki nämä ongelmat hankkimalla hyvämaineisilta jälleenmyyjiltä Canon-tuotteita, jotka on tarkoitettu omalle alueellesi. Ne on määritetty erityisesti omaa aluettasi varten, ja niissä on Canonin täysi tuotetuki, hyväksytyt lisävarusteet ja kuluttajansuoja. Saat kaiken irti Canon-kokemuksestasi! Lisäksi voit hyödyntää Canonin käteishyvitykset sekä muut voimassaolevat tarjoukset.

Etsi luotettu Canon-jälleenmyyjä alueeltasi

Luotetut alueellesi tarkoitettuja tuotteita myyvät jälleenmyyjät löytyvät verkkosivustomme osiosta Ostopaikat.Ostopaikat >Jos Canon-tuotteesi toimitetaan ulkomailta, esimerkiksi Aasiasta tai Yhdysvalloista, tai myyjä toimii alueesi ulkopuolella, kyseessä on mahdollisesti harmaa tuote.

Toiselle alueelle tarkoitetun Canon-tuotteen tunnistaminen

Seuraavat tuntomerkit voivat auttaa toiselle alueelle tarkoitetun tuotteen tunnistamista:Pienikokoiset digikamerat – IXUS ja PowerShot

Jos jokin näistä tuntomerkeistä puuttuu, tuote saattaa olla tarkoitettu toiselle alueelle:

 1. Myyntipakkauksen kielet ovat englanti, ranska, italia, saksa, espanja ja venäjä.

  Languages-IXUS_PowerShot

 2. Pakkauksen sisällä on aluettasi vastaava Canon-takuutodistus, ja
 3. tuotteen nimi on IXUS tai PowerShot. Canon-tuotteiden nimet voivat vaihdella markkina-alueen mukaan. IXY Digital ELPH -nimisiä kameroita ei ole tarkoitettu alueellesi.


Video-tuotteet

Jos jokin näistä tuntomerkeistä puuttuu, tuote saattaa olla tarkoitettu toiselle alueelle:

 1. Myyntipakkauksen kielet ovat englanti, ranska, italia, saksa, espanja ja venäjä.
 2. Myyntipakkauksessa on PAL-logo. PAL-formaatti on käytössä Euroopassa, kun taas Yhdysvalloissa käytetään lähinnä NTSC-formaattia.

  PAL

 3. Tuotteen nimi on Legria. Tuotteiden nimet voivat vaihdella alueen mukaan. Esimerkiksi VIXIA-nimisiä kameroita ei ole tarkoitettu alueellesi.
 4. Myyntipakkauksessa ja tuotteessa tulisi olla EAC- ja CE-logot.

  EAC-CEJärjestelmäkamerat

Jos jokin näistä tuntomerkeistä puuttuu, tuote saattaa olla tarkoitettu toiselle alueelle:

 1. Myyntipakkauksen kielet ovat englanti, ranska, italia, saksa, espanja ja venäjä.

  Languages

 2. Tuotteen nimi on EOS. Kiss- ja Rebel-nimiset järjestelmäkamerat eivät ole tarkoitettu alueellesi.
 3. Myyntipakkauksessa on IRISTA-logo.

Tarkista sarjanumero

Jos olet epävarma, onko Canon-tuote tarkoitettu myytäväksi alueellasi, voit lähettää mallinimen ja sarjanumeron osoitteeseen ipr.info@canon-europe.com. Huomaa, että sähköpostiviestiin vastaaminen saattaa kestää muutaman päivän. Huomioi myös, että kyselypalvelu on tarkoitettu vain pienikokoisille digikameroille, järjestelmäkameroille, EF-objektiiveille ja videokameroille.


Jos hankkimasi tuote ei ole odotusten mukainen, paikalliset kuluttajansuojalait voivat sallia vaurioitumattoman ja käyttämättömän tuotteen palautuksen myyjälle kuittia vastaan määräajan puitteissa.


Lisätietoja tuotetyypin ja alueen mukaan >