Tuoteväärennökset

Canon on maailmanlaajuinen brändi, jonka tuotteita väärennetään laittomasti. Kyse on tarvikkeiden tai akkujen väärennöksistä tai kopioista, jotka on pakattu aitoja Canon-tuotteita muistuttaviin pakkauksiin. Canon suhtautuu tähän rikolliseen toimintaan erittäin vakavasti ja pyrkii estämään väärennöksillä käytävää kauppaa yhdessä poliisin, tulliviranomaisten ja tuoteväärennösten torjuntaan keskittyvien tahojen kanssa Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Seuraavassa on tietoja väärennettyjen Canon-tuotteiden aiheuttamista vaaroista, väärennösten tunnistamisesta sekä menettelystä tilanteessa, jossa epäilet ostaneesi väärennetyn tuotteen.

Miksi väärennettyjä Canon-tuotteita tulisi välttää?

Aitojen tuotteiden ostaminen

Väärennettyjen Canon-tuotteiden tunnistaminen

Toimintaohjeet, jos epäilet ostaneesi väärennetyn tuotteen

Miten Canon suojelee asiakkaitaan?

Saavutukset

Hyödyllisiä linkkejä

Miksi väärennettyjä Canon-tuotteita tulisi välttää?

Turvariskit

Väärennettyjä Canon-tuotteita ei ole valmistettu eikä testattu aitojen Canon-tuotteiden tiukkojen standardien mukaisesti. Sen vuoksi ne voivat aiheuttaa vaaraa käyttäjille tai tuotteille. Väärennetyt akut voivat ylikuumentua, vuotaa tai räjähtää käytettäessä. Tämä voi aiheuttaa henkilövamman tai peruuttamattoman vahingon tuotteelle.

Lisätietoja väärennettyjen akkujen vaaroista on Camera & Imaging Products Association (CIPA) -sivustossa.

Laatu

Väärennetyt Canonin muste- ja väriainekasetit voivat vuotaa, tukkia tulostimen tulostuspään tai aiheuttaa tahroja ja juovia. Lisäksi näiden kasettien tulostuskapasiteetti on huomattavasti pienempi kuin aitojen tuotteiden. Canon on testannut väärennettyjä kasetteja ja havainnut, että niiden kapasiteetti on 28–69 prosenttia aidon kasetin kapasiteetista.

Ympäristövaikutukset

Kaikki aidot Canon-tuotteet noudattavat eurooppalaista lainsäädäntöä, kuten sähkö- ja elektroniikkalaiteromudirektiiviä (WEEE), RoHS-direktiiviä (joka rajoittaa vaarallisten aineiden käyttöä elektronisissa laitteissa) sekä REACH-asetusta. Väärennökset eivät yleensä noudata näitä lakeja, eikä niiden valmistusmateriaaleista tai -menetelmistä ole tietoa. Tämän vuoksi ne aiheuttavat riskejä ympäristölle.

Lue lisää Canonin ympäristötoimenpiteistä.

Yhteydet järjestäytyneeseen rikollisuuteen

Väärennettyjen tuotteiden valmistus ja myynti ovat rikoksia. Väärennettyjen tuotteiden valmistajilla ja myyjillä on usein yhteyksiä muuhun laittomaan toimintaan, kuten huume- ja ihmiskauppaan, aseiden salakuljetukseen, identiteettivarkauksiin, rahanpesuun ja terrorismiin.

  Sivun alkuun

Aitojen tuotteiden ostaminen

Katso Ostopaikat-sivulta luettelo Canon-tuotteiden valtuutetuista jälleenmyyjistä (luettelo ei ole täydellinen).

  Sivun alkuun

Väärennettyjen Canon-tuotteiden tunnistaminen

• Aitojen Canonin väriainekasettien*, laserväriaineiden, kopiomusteiden sekä kameroiden ja videokameroiden akkujen pakkauksissa on Canon-hologrammi. Hologrammi vaihtaa väriä. Edestä päin se on kullanvärinen, mutta vaaka-asennossa väri vaihtuu kirkkaaksi sateenkaarenvihreäksi. Jos väri ei vaihdu tai se ei vaihdu selkeästi, hologrammi on väärennetty.

(* Eurooppalaisissa muovisissa mustesuihkutuotteiden pakkauksissa tai kuplamuovisissa monipakkauksissa ei ehkä ole hologrammia.)

Picture__Hologram

• Väärennetyt hologrammit ovat yleensä sotkuisia tai ne näyttävät vahingoittuneilta tai sumeilta. Myös värit ja koko voivat olla väärät.

• Väärennetyissä Canon-pakkauksissa ja tuotteissa Canon-logot voivat olla sumeita, väärän värisiä tai kokoisia. Lisäksi niiden kirjasintyyppi voi olla väärä.

Picture_canonlogo

• Väärennetty tuote voi näyttää uudelleensuljetulta, käytetyltä tai peukaloidulta.

• Väärennetyissä tuotteissa tai pakkauksissa voi olla kirjoitusvirheitä.

Markkinoilla on myös väärennettyjä Speedlite-tuotteita, katso lisätietoja täältä.

Voit vertailla aitojen ja väärennettyjen Canon-akkujen kuvia Camera & Imaging Products Association (CIPA) -sivustossa.

Muita hälytysmerkkejä tuoteväärennöksestä

• Hinta: Varo myyjiä, jotka tarjoavat poikkeuksellisen edullisia hintoja.

• Ostopaikka: Ole varovainen ostaessasi tuotteita verkkosivustoista. Kaikki verkosta ostetut tuotteet eivät ole väärennöksiä, mutta väärentäjät toimivat usein verkossa, koska verkko on nopea, anonyymi ja maailmanlaajuinen.

  Sivun alkuun

Toimintaohjeet, jos epäilet ostaneesi väärennetyn tuotteen

Jos epäilet ostamasi tarvikkeen tai akun aitoutta, ota yhteyttä valtuutettuun Canon-jälleenmyyjään tai meihin osoitteessa ipr.info@canon-europe.com.

Valitettavasti emme voi vaihtaa emmekä korjata väärennettyjä Canon-tuotteita. Voimme kuitenkin varmistaa tuotteen aitouden ja vahvistaa tuotteen väärennökseksi kirjallisesti.

  Sivun alkuun

Miten Canon suojelee asiakkaitaan?

Suojaus

Canonin nimi ja logo ovat virallisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tulliviranomaiset yli 30 maassa Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella valvovat tavaroiden liikkumista rajojen yli ja takavarikoivat väärennettyjä tuotteita.

Tekniikat

Canon on ottanut käyttöön suojaustapoja, joiden ansiosta asiakkaat voivat varmistua tuotteen aitoudesta.

Yhteistyö

Canon tekee yhteistyötä kansallisten ja kansainvälisten viranomaisten ja tahojen kanssa. Näitä ovat muun muassa poliisi, tulli ja erilaiset kauppajärjestöt. Tavoitteena on tunnistaa väärennetyt Canon-tuotteet ja poistaa ne markkinoilta.

Lainsäädännön kehittäminen

Canon pyrkii lisäämään tietoisuutta tuoteväärennöksistä viranomaisten keskuudessa ja kehittämään tekijänoikeuksia ja patentteja koskevaa suojaa.

Canon toimii aktiivisena jäsenenä monissa järjestöissä, joita ovat esimerkiksi Anti-Counterfeit Group, ICCE ja REACT. Canon osallistuu myös eBayn VeRO-ohjelmaan.

Koulutus

Canon tarjoaa koulutusta poliiseille, tulliviranomaisille ja julkishallinnon viranomaisille väärennettyjen Canon-tuotteiden tunnistamisessa. Canon on lisäksi luonut kätevän katseluohjelman, jonka avulla viranomaisten on helpompi tunnistaa väärennöksiä.

Picture_Handy_Viewer

  Sivun alkuun

Saavutukset

Canon on takavarikoinut väärennöksiä EMEA-alueella paikallisten viranomaisten avulla.

Vuodesta 2010 lähtien Canon on toimeenpannut yli 200 etsintää ja 660 tullitakavarikkoa, minkä ansiosta noin 550 000 tuoteväärennöstä on saatu pois markkinoilta.

  Sivun alkuun

Hyödyllisiä linkkejä

Alla on hyödyllisiä linkkejä tuoteväärennösten ehkäisystä:

React – The European Anti-Counterfeiting Network
Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy
Anti-Counterfeit Group
Intellectual Property Office
Imaging Consumables Coalition of Europe, Middle East and Africa

  Sivun alkuun

spacer
					image
Tietoja Canonista
Canon Suomessa
Tietoja lukujen valossa
Yritysfilosofia
Tutkimus
Teknologia
Ympäristö
Standardit ja sertifikaatit
Vastuu yhteiskunnasta
Sijoittajasuhteet
Tuoteväärennökset
Tietoa rinnakkaistuotteista