Canon ja World Press Photo

Canon on toiminut World Press Photo -kilpailun yhteistyökumppanina vuodesta 1992. Vuosittain järjestettävä World Press Photo of the Year -kilpailu on maailman arvostetuin kuvajournalismikilpailu. Se tarjoaa harvinaisia ja ainutlaatuisia kuvia ajankohtaisista aiheista ja elämästä eri puolilla maapalloa.

Picture_Mads Nissen.jpg 

© Mads Nissen, Tanska, Scanpix/Panos Pictures

 

World Press Photo of the Year -kilpailu
Palkitut kuvat ovat esillä näyttelyssä, joka kiertää yli 100 kaupungissa yli 45 maassa. Näyttely nähdään tänäkin vuonna Helsingissä. Kuvat ovat yleisön nähtävillä Sanomatalossa 21.8.- 10.9.

Maailman arvostetuin kuvajournalismin kilpailu World Press Photo järjestettiin nyt 58. kerran, ja siihen osallistui 5 692 ammattikuvaajaa 131 maasta. Kilpailun tuomaristo jakoi palkinnot kahdeksassa eri kategoriassa. Kaikkien lähetettyjen kuvien joukosta valittiin yksi vuoden 2014 parhaaksi lehtikuvaksi.

World Press Photo -kilpailun voitti tänä vuonna tanskalainen Mads Nissen. Voittajakuva taltioi miespari Jonin ja Alexin intiimin hetken Pietarissa Venäjällä. Valokuva on osa Scanpixille kuvattua projektia, joka käsittelee venäläistä homofobiaa.

spacer
            image
Kansainvälinen sponsorointi
Muoti
Jalkapallo
Punainen Risti
Canon Foundation
World Press Photo Foundation
Golf
World Press Photo-Canon Europe logo